Johanna Vesterinen – asiakaskeskeisyyden ja -kokemuksen kouluttaja ja konsultti

Johanna Vesterinen on XperienceFocus Oy:n perustaja, asiakaskeskeisyyden kouluttaja ja asiantuntija. Hänellä on yli 30 vuoden tausta monipuolisista yrityselämän johto- ja asiantuntijatehtävistä. Kokemusta on sekä globaaleista rooleista Nokialta, yksiköiden vetämisestä Kansainvälisen Kaupan Koulutuskeskuksessa FINTRAssa että yhteistyöstä erikokoisten ja eri aloilla toimivien yritysten ja oppilaitosten kanssa. Tehtävien painopiste on liittynyt mm. henkilöstön kehitykseen, laatuun ja customer intelligenceen. Nokialla Johanna mm. johti Net Promoter Score -tiimiä ja on myös sertifioitu NPS-asiantuntija.

Johannan erityinen kiinnostuksen kohde on, miten asiakasymmärrys saadaan ujutettua ympäri organisaation niin, että sillä on todellinen vaikuttavuus. Asiakasymmärryksen tulisi ohjata kaikkien organisaation työntekijöiden tekemistä, eikä vain keskitetysti siihen nimitettyjen henkilöiden. ”Toisten ihmisten kuunteleminen, olivat he asiakkaita tai keitä tahansa, on tärkeimpiä asioita maailmassa. Yrityselämässä asiakkaiden kuunteleminen tuottaa hyvää tulosta myös liiketoiminnassa.”

Vuonna 2014 Johanna on kirjoittanut kirjan ’Committed to Customers – A 5-Step Model for Delivering Great Customer Experiences’ (julkaisija Suomen Liikekirjat; www.committedtocustomers.com) ja aikaisemmin urallaan hän osallistunut yli kymmenen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa julkaistun oppi- & opaskirjan kirjoittamiseen.

Tällä hetkellä Johanna kouluttaa ja konsultoi, auttaa yrityksiä kehittämään asiakaskeskeisiä prosesseja ja mittaamista. Lisäksi Johanna kirjoittaa artikkeleita ja blogia, uusi kirjakin on kypsymässä. Johannan erikoisosaamista ovat asiakasmittarit, asiakaskeskeisten käytäntöjen ja kompetenssien kehittäminen sekä muutosjohtaminen. ”Asiakaskeskeisyyden tuominen yritykseen niin, että se todella vaikuttaa, vaatii useimmiten muutosjohtamista. Siinä vaaditaan sekä mandaatti toimia että kyvykkyyttä viedä muutokset läpi.”

Twitter:@johinkves
LinkedIN: https://fi.linkedin.com/in/jvesterinent
http://www.committedtocustomers.com/